Dit zijn wij

Natasja van de Vrede

Paardencoach, Mentor & Opleider

 

Spiritualiteit is voor mij a way of life, maar dan wel met twee poten in de klei. Praktisch, aards en no-nonsens is hoe ik in het leven sta. Dat geef ik ook graag terug in de begeleiding van onze deelnemers! Soms met een liefdevolle schop als dat nodig is. Ik wil mensen graag helpen ontwikkelen via deze weg, samen met de dieren en alles wat de natuur te bieden heeft. Dat is wat ik het liefste doe! 

 

Achter 'de maskers' kijken en verbinden met dat wat niet zichtbaar is voor het blote oog - is waar mijn kracht ligt. Ik wijs je graag op dat wat je zelf nog niet kunt zien, en reik met liefde tools aan die jou weer een stapje verder kunnen brengen. Het liefst werk ik in een Ceremoniële setting, waar we op een diepere laag kunnen en mogen samenwerken, voorbij tijd en ruimte. 

Anouk Dautzenberg

Paardencoach, Mentor en Opleider


De magie die ontstaat tussen mens en dier heeft mij altijd geboeid. Dat ik deze nu dagelijks mag aanschouwen in mijn werk, is iedere keer weer een groot cadeau! Het plantenrijk is een domein waar ik mij helemaal thuis voel. Sta dan ook niet gek te kijken als ik met een helpend kruid, een potje zalf of een theetje aan kom zetten! De kracht van de natuur zet ik met liefde in.

 

Ik weet als geen ander hoe spannend het is om je eigen proces aan te gaan, en hoeveel 'lef' het van je vergt om naar de moeilijke stukken in jezelf te kijken. Dat mensen zich veilig en welkom voelen, vind ik dan ook heel belangrijk. Met de nodige dansjes, grapjes en hier en daar een duidelijke spiegel, ben ik luchtig maar doortastend in mijn coaching! Spiritualiteit stoffig? Nee joh. Fris, diepgaand en transformerend!  

Verdi

Coachpaard

 

Dan gaan we nu naar de sterren van ons bedrijf: de coachpaarden! We beginnen onze filosoof: Verdi.  Deze meneer heeft de nodige jaren aan coachervaring op zijn CV staan. Hij staat stevig in zijn geaarde, mannelijke energie - maar kan ook heel zacht, troostend en afgestemd zijn. Verdi noemen we niet voor niets 'de filosoof': hij kan uren mijmeren, overdenken en puzzelen. Om vervolgens tevreden tot een conclusie te komen en met een goedkeurend knikje weer lekker grasjes te gaan eten! Als het nodig is (en je bent bereid het te ontvangen) kan deze wijze man je een diepe energetische healing komen brengen. Heeft Verdi een boodschap voor je? Dan is deze waarschijnlijk zeer duidelijk en daadkrachtig!

Bartje

Coachpaard

 

Deze knapperd heet Bartje! Bart is vrolijk, avontuurlijk en zacht. Met zijn gevoelige en zachte energie wijst hij op subtiele wijze aan wat er gezien en gevoeld mag worden. Daar staat tegenover dat deze lieverd het liefst voorop loopt en avontuur gaat. "Niet bang zijn, ik ga met je mee! Kijk, het leven is mooi! Heb je die bloemetjes gezien?" Bartje nodigt je uit om nieuwsgierig te zijn, op onderzoek uit te gaan en in zachtheid en in verbinding te blijven. 

Fay

Coachpaard

 

Deze bijzondere jongedame vertegenwoordigt de vrouwelijke energie in de kudde. Buiten dat ze een waanzinnig mooie verschijning is, coacht ze op zeer duidelijke en respectvolle wijze. Fay is buitengewoon expressief, een prachtige eigenschap waar wij nog veel van mogen leren! In haar coaching is ze bijzonder wijs voor haar leeftijd en werkt ze graag op de diepere laag. Zo zet ze in een paar seconden tijd moeiteloos een systeemopstelling neer! Deze zachte en krachtige dame weet wat ze wil en zal in de coaching niet sugarcoaten. "Take it or leave it!"

Murphy

Coachhond

 

Naast de Coachpaarden, zijn er ook twee hele lieve Coachhonden die het team versterken! Het is hun 'taak' om onze klanten warm te verwelkomen. Deze lieve loebes komt zachte, warme boodschappen brengen. Dankzij zijn eigen verhaal kan hij naadloos aansluiten op vele thema's die onze klanten met zich meebrengen. Hij brengt verzachting, bescherming en geborgenheid. Eigenlijk is hij van binnen een klein schoothondje, die in een grote verpakking ter wereld is gekomen! Murphy komt graag op je voeten liggen om je te helpen aarden.

Nala

Coachhond

 

Last, but not least: onze mini-wolf Nala. Deze dame is zelfstandig en gaat graag haar eigen weg. Ze weet wat ze wil en wat ze nodig heeft, en ze is niet bang om daar om te vragen! Met haar heldere blik ziet zij wat wij niet met onze fysieke ogen kunnen zien. Boodschappen doorgeven doet ze dan ook al te graag, mits je bereid bent om te luisteren. Maar vergis je niet: ze hoort nog steeds heel graag hoe mooi haar blauwe oogjes zijn en laat zich graag door jou vertroetelen. In de praktijk springt ze regelmatig op schoot om diepe druk te bieden waar nodig, en klanten te helpen ontladen. 

Shimcha & Tusïenna

Coachpaarden in Spirit

 

In 2021 hebben we afscheid moeten nemen van deze twee bijzondere zielen. Een bittere pil. Zonder hen, waren we nooit geweest waar we nu staan. Zij staan ons vandaag de dag in Spirit bij, en delen vanaf 'daar boven' nog altijd hun wijsheid. Een ode aan deze twee prachtige wezens.

 

Queen Shimcha, het meest Spirituele en Wijze Paard dat we ooit hebben mogen ontmoeten. Voor Natasja het paard dat alles in beweging heeft mogen zetten. Haar levensmaatje, mentor en katalysator voor de missie die ze vandaag de dag uit mag dragen. Shimcha heeft een formidabele leeftijd van 31 jaar mogen bereiken.

 

Blonde Godin Tusïenna, met haar prachtige Oer-Moeder energie en levenswijsheid. Zij belichaamde vrouwelijke energie op meesterlijke wijze. Zij toonde op trotse wijze hoe je zacht en krachtig in je vrouwelijke energie kunt staan. Tusïenna was ons Zonnetje, en bracht altijd positieve en vrolijke energie met zich mee. Van Tusïenna hebben we veel te vroeg afscheid moeten nemen. Ze heeft 18 jaar mogen worden.